Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kou, regen en wateroverlast bemoeilijken worteloogst in VK

Het koude weer en de aanhoudende hevige regen zorgen al maanden voor problemen voor de Britse telers. Het grootste deel van de groententeelt staat onder druk. Veel regio's staan onder water, waaronder Newark, Nottingham, waar FreshGro is gevestigd.

"We hebben het moeilijk door de overstroming," zegt Alan Hunt van FreshGro. "We telen in verschillende gebieden, sommige velden staan onder water, maar gelukkig niet allemaal. We zijn nog steeds aan het oogsten, maar het is een uitdaging. Zelfs daar waar we de natte velden kunnen bewerken, zijn er kwaliteitsproblemen en zijn de arbeids- en transportkosten hoger. Er zit veel meer grond op de wortelen, zo'n 25%, dus het duurt langer om de wortelen te sorteren. We zullen waarschijnlijk ook wat gewas in de grond moeten laten staan."

Het is niet allemaal slecht nieuws, omdat FreshGro nog steeds in staat is om orders te vervullen, maar de prijzen zijn van tevoren vastgesteld, dus de winst zal zonde rmeer dalen.

Dit natte seizoen volgt op een droog seizoen vorig jaar en Alan vreest dat de situatie nog zal verslechteren als er straks weer een droge zomer volgt op dit natte seizoen. "We hebben nog niet alle nieuwe gewassen geoogst, dus als er een nieuwe droge periode komt, zullen de opbrengsten volgend seizoen laag zijn. Op dit moment gaat het nog. Als het snel droog wordt, komen we er wel uit. Het is nog geen ramp, maar helaas is de weersverwachting de komende twee weken wat zon maar vooral regen.”

Andere gebieden zoals Suffolk en Schotland hebben het beter gedaan. "We moeten misschien wat wortelen uit Schotland binnenhalen, maar het transport is duur. We willen het seizoen niet vroegtijdig beëindigen omdat de import uit het buitenland duurder zal zijn."

Voor meer informatie:
Alan Hunt
FreshGro
+44 01623 870 803
adhunt@freshgro.co.uk
www.freshgro.co.uk 

Publicatiedatum: