Rob Cullum - Pacific Produce

Moeilijk seizoen voor Peruaanse mango's

De Britse importeur Pacific Produce heeft dit seizoen zijn import van Peruaanse druiven afgerond en volgens woordvoerder Rob Cullum is het een goed seizoen geweest met fruit van uitstekende kwaliteit. "We hebben vorige week de import afgerond. Aan het eind was er een beetje een tekort aan witte druiven, maar met de rode en blauwe druiven verliep alles prima. Het grootste deel van onze bestellingen is gepland, dus dit had niet veel invloed op ons."

Pacific Produce levert het hele jaar door druiven, maar de belangrijkste volumes komen uit Peru, van oktober tot januari.

"We zitten nu in ons belangrijkste mangoseizoen, het is een beetje een zwaar seizoen tot nu toe, met veel volume uit Peru en de omvang is niet consistent. Het is een moeilijk te voorspellen seizoen en het zal zeker ook een zwaar seizoen zijn voor degenen die handelen op de open markt.”

Pacific Produce heeft het geluk dat het de export naar de Aziatische landen net was afgerond voordat het coronavirus voor problemen zorgde in de transportwereld. "Tot nu toe heeft het geen invloed gehad op onze bedrijfsvoering. Enkele van onze Braziliaanse limestelers melden wel problemen met de beschikbaarheid van containers. We moeten allemaal heel efficiënt werken, vooral met versproducten en er is niet veel nodig om iets in de toeleveringsketens te verstoren, maar het is moeilijk te voorspellen. Peru heeft het hele jaar door consistente volumes van reefers die producten uit de Stille Oceaan exporteren. De export van citrus en avocado’s begint in maart, dus hopelijk zullen er dan geen logistieke problemen zijn.”

Voor meer informatie:
Robert Cullum
Pacific Produce
+44 (0) 1865877801
rob@pacificproduce.co.uk
www.pacificproduce.co.uk


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven