Landelijke commissie Radijs op bezoek in Italië:

"Telen in Italië totaal anders dan in Nederland"

Op uitnodiging van radijstelers Ad Coolbergen en René Cornelissen van teeltbedrijf Ortolanda bracht de landelijke commissie Radijs van Glastuinbouw Nederland medio februari een bezoek aan de Italiaanse vestiging van het teeltbedrijf. 


 
Dinsdag 18 februari vertrok het team in alle vroegte vanaf Schiphol naar Rome. Ze bezochten daar het gebied Latina. Hier hebben Ad en Willem Jan Coolbergen samen met René en John Cornelissen het bedrijf Ortolanda. 

De groep bestond uit 15 personen, voornamelijk telers maar ook een onderzoeker, een vertegenwoordiger en twee personen van twee verschillende zaadhuizen, aangevuld met de netwerkcoördinator van Glastuinbouw Nederland.

Jaarlijks uitbreiding
11:30 uur arriveerde de groep in Borgo Grappa op het bedrijf Ortolanda, waar ze een presentatie kregen van Willem Jan. Het idee om hier een bedrijf op te starten is ontstaan tijdens een excursiereis met de landelijke commissie in 2000. De vier telers zijn gestart met 3 ha Nederlandse kassen.

Later heeft er ieder jaar uitbreiding van het areaal plaatsgevonden. De Italiaanse kassen blijken toch beter en effectiever te werken. De jaren die volgen bouwt het viertal alleen nog maar Italiaanse Archetonni-  en tunnelkassen. Ortolanda teelt nu op 40 ha 6 rondes totaal 240 ha eigen teelt. Daarnaast wordt geteeld in een aantal huurkassen, waarmee de totale productie uitkomt op 340 ha per jaar.

Lees verder bij Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven