Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franklin Ginus: "De eerste 100% True price banaan in de wereld"

Eerste BeFrank bananen in Nederland gearriveerd

Het is feest voor Franklin Ginus en Randy van Dinter, oprichters van BeFrank Bananen. Gisteren arriveerde hun eerste bananen uit Ecuador in Nederland. Vanaf 3 maart liggen de bananen van het nieuwe merk BeFrank bij de eerste AGF-specialisten en kan de missie echt beginnen. BeFrank wil de hele waardeketen eerlijker maken. "Iedereen moet weer een fatsoenlijke boterham kunnen verdienen. Om dit te realiseren zullen we dan ook compleet transparant zijn. Het bijzondere aan de bananen is dat ze 100% eerlijk en duurzaam zijn geteeld. Dat komt doordat BeFrank veel meer voor arbeiders en het milieu doet dan conventionele producenten van bananen."

"BeFrank gaat veel verder dan Fairtrade"
"Fairtrade is voor BeFrank de basiscertificering. BeFrank gaat veel verder. En dat is ook nodig! Er liggen nog steeds bergen plastic afval langs de wegen naar de bananenfarms. En arbeiders verdienen nog steeds zó weinig dat de helft van hen geen enkele sociale verzekering heeft, hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben", aldus Franklin. BeFrank vindt dat verre van ‘fair’. Het merk neemt daarom ook al dit soort verborgen kosten op in de consumentenprijs. Het geld dat daarmee vrijkomt, wordt gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden voor arbeiders."

Voor meer informatie:
Franklin Ginus
BeFrank
franklin@befrank.world    
www.befrank.world   

Publicatiedatum: