Go Grocery

Amazon opent eerste supermarkt zonder kassamedewerkers

Amazon.com Inc. heeft zijn eerste Go Grocery winkel in de wijk Capitol Hill in Seattle geopend. Dat is een uitgebreider versie van de Go gemakswinkel die functioneert zonder kassamedewerkers en die broodproducten, vlees, agrofood en huishoudartikelen aanbiedt.

Het bedrijf stelt zich tot doel haar marktaandeel te vergroten in het segment levensmiddelen in de Verenigde Staten, geraamd op €735 mld, met behulp van deze eenvoudige betaaloplossing.

De nieuwe Go Grocery supermarkt biedt ongeveer 5.000 artikelen aan, vergeleken met de 500 tot 700 items in een gewone Go winkel, zo laat Cameron Janes weten, de projectleider voor Go. Net als in de 25 bestaande Amazon Go gemakswinkels in Seattle, Chicago, San Francisco en New York, gebruikt de ruime winkel Go Grocery camera's en sensoren die de klanten volgen en registreren wat ze van het schap nemen en in de boodschappentas stoppen. Klanten betalen bij het verlaten van de winkel. In tegenstelling tot de eerste winkels gebruikt Go Grocery nieuwere versies van het bestaande systeem waardoor ook producten zonder verpakking kunnen worden geïdentificeerd, zoals appelen, kool of ananas. Dit vergemakkelijkt de opslag en verlaagt de kosten in een branche waar de winstmarges erg klein zijn.

Amazon huurde de handelsruimte in Seattle waarin de Go Grocery winkel zich nu bevindt enkele jaren geleden met de bedoeling die te gebruiken voor de eerste Go winkel. Met het concept van winkels zonder kassamedewerkers wilde het bedrijf een revolutie teweegbrengen in de retail.

Bron: finance.yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven