Gecontroleerde luchtbalans

Chiquita test EverFRESH-systeem dat rijping tijdens transport vertraagt

Carrier Transicold en Chiquita hebben met succes het gemoderniseerde EverFRESH active controlled atmosphere systeem getest tijdens een transport van containers met bananen van Panama naar Nederland. Chiquita verscheepte de bananen in 40-foot, high-cube containers uitgerust met Carrier Transicold PrimeLINE koelcellen. De EverFRESH-systemen waren geprogrammeerd om het zuurstofgehalte op 5% en het kooldioxidegehalte op 4% te houden. Temperatuur-, gas- en vochtigheidsconcentraties werden continu bewaakt gedurende de 17-dagen durende transporten.

De containers die in de zendingen werden gebruikt, waren niet nieuw en hadden een zekere mate van luchtlekkage als gevolg van normale slijtage, waardoor ze meer representatief zijn voor de doorsnee containers die in de hele wereldvloot worden gebruikt. De positieve druk die door het geïnstalleerde EverFRESH-systeem in de containers werd gegenereerd, hielp de problemen met betrekking tot de lekkage van de bestaande containers te compenseren.

"Door middel van verschillende testen heeft het EverFRESH-systeem zijn belofte waargemaakt om een gecontroleerde luchtbalans te creëren die gedurende de hele reis kon worden volgehouden," aldus Stefano Di Paolo van Chiquita. "De snelheid waarmee het EverFRESH-systeem het zuurstofgehalte heeft verlaagd om de rijping te vertragen en het vermogen om een hoge luchtvochtigheid te handhaven waren indrukwekkend."

Jim Taeckens, senior productmanager bij Carrier Transicold: "In de zendingen werd de containervochtigheid tot 90% gehandhaafd, een prestatie waar andere actieve atmosfeercontrolesystemen mee kunnen worstelen, wat mogelijk kan leiden tot een verlies van het vochtgehalte van het fruit. We zijn blij dat we de kans hebben gehad om samen met Chiquita aan deze proef te werken en met succes te laten zien dat het EverFRESH-systeem in staat is om hun waardevolle lading te beschermen en te behouden op weg naar de Europese afzetmarkten."

Het vernieuwde EverFRESH-systeem werd in november 2019 geïntroduceerd en bouwt voort op het EverFRESH-systeem van de eerste generatie dat 25 jaar geleden werd geïntroduceerd. Het EverFRESH-systeem helpt vandaag de dag nog steeds de kwaliteit van bederfelijke waren te behouden, verder dan alleen koeling kan doen, door de zuurstof- en kooldioxideniveaus actief te beheren om de ademhaling te vertragen en de natuurlijke rijping van het product binnenin te vertragen. Bovendien werkt de nieuwe versie efficiënter dan het vorige EverFRESH-systeem. Als actief systeem genereert het stikstof om sneller en responsiever zuurstof te verdringen, in plaats van alleen te vertrouwen op de ademhaling om het zuurstofniveau geleidelijk te verlagen.

Het nieuwe EverFRESH-systeem zal in het eerste kwartaal beschikbaar zijn voor Carrier Transicold PrimeLINE-koelsystemen die zijn uitgerust met de Micro-Link 5-controller.

Voor meer informatie:
Heather Robbins
Carrier Transicold & Refrigeration Systems
Tel: +1 561-512-4950
Kantoor: +1 561-365-1122
www.transicold.carrier.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven