Antonio Baños (Ejidomar): "We verwachten een forse prijsstijging"

Spaanse paprika- en komkommertelers zien maartmaand wel zitten

De volumes paprika’s en komkommers uit het Spaanse Almería zijn heel wat minder deze week en daling zal zich de komende weken nog verder doorzetten. Dat zal ook zijn weerslag hebben op de prijzen.

Bovendien worden er weinig komkommers geoogst in Nederland op dit moment en de hoeveelheden paprika’s zijn nog ronduit laag. De eerste Nederlandse groene paprika's deden ongeveer twee weken geleden hun intrede op de lokale markt en de andere kleuren maken deze week hun opwachting. Er wordt een langzame start verwacht van het Nederlandse paprika- en komkommerseizoen door de weinige zonuren deze winter.

"We verwachten een forse prijsstijging in de maand maart", zegt José Antonio Baños, manager van het bedrijf Ejidomar uit Almería. "Er is al een duidelijke toename merkbaar in de vraag naar Spaanse paprika’s en komkommers. Maar niet alleen de volumes van de komkommers zijn nu wat minder, ook de kwaliteit haalt niet meer het niveau van de vorige weken omdat het merendeel van de gewassen in de herfst geplant worden en nu bij het seizoenseinde vooral klasse 2 product voortbrengen."

De Spaanse tomaten en courgettes hebben te maken met stevige concurrentie uit Marokko, maar dat geldt niet voor de paprika's en komkommers. Die domineren de Europese markten in de herfst- en wintermaanden.

Voor de watermeloenen en meloenen verwacht José Antonio Baños deze lente een gelijkaardige oogst aan die van vorig jaar. "Er wordt al volop watermeloen en meloen geplant in Almería, maar de uiteindelijke startdatum van het nieuwe seizoen hangt grotendeels af van hoe de herfstgewassen het doen in hun laatste rechte lijn en ook natuurlijk van de weersomstandigheden."

Voor meer informatie:
José Antonio Baños
EJIDOMAR
El Ejido, Almería (Spanje)
Tel.:+34 950483511
presidente@ejidomar.es
www.ejidomar.es

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven