Het Spaanse Induser stelt Blue 3R Pack voor

Duurzame oplossingen voor verpakken blauwe bessen

Het Spaanse Induser uit de provincie Almería lanceert zijn nieuwe verpakkingsmachine Blue 3R Pack, die geschikt is om te werken met alle soorten plastic verpakkingen alsook met elk model van 100% recyclebare papieren of kartonnen verpakkingen.

"Sommige van deze verpakkingen bevatten 10-15% R-PET-plastic dat zorgt voor de zichtbaarheid van het product", zegt Pedro Martínez Lázaro, commercieel directeur van Induser.

Voor het ontwerp van de nieuwe machine heeft Induser deelgenomen aan verschillende R&D-projecten samen met verpakkingsfabrikanten waarbij de verpakking werd aangepast aan de machine en de machine aan de verpakking. Deze werkmethode is fundamenteel om het automatiseringsproces vooruit te helpen. Hier volgt een opsomming van enkele van de verpakkingen die reeds op de nieuwe Blue 3R Pack verwerkt kunnen worden: de kartonnen beker van 125-250 gr, de kartonnen shakebeker van 125-250 gr, de emmer van 500 gr, de kartonnen clamshell in verschillende afmetingen, de tray met los deksel en de kartonnen topseal in verschillende maten.  

"Een van de voordelen van de Induser-technologie is het aanpassingsvermogen om met verschillende soorten verpakkingen te werken. Het belang daarvan is niet te onderschatten in een tijd waarin de consument grote aandacht besteedt aan het begrip duurzaamheid en waarin ook de retail piekfijn uitdoktert in welke mate en op welke wijze ze vorm geeft aan dit begrip in de winkelschappen", legt Pedro Martínez Lázaro uit.

De machine haalt een rendement van 120-130 eenheden per minuut voor topseal, trays en clamshells, 90-100 eenheden voor emmers en 75-80 eenheden voor bekers.

Het doel is en blijft een volledige automatisering. Volgende automatische systemen zijn ingebouwd in de verpakkingsmachine:

• Een 100% automatische aanvoer van de stapels kartonnen verpakkingen naar de dispenser.

• Automatische dispenser van kartonnen punnets, emmers en bekers.

• Systeem dat de kartonnen emmers, bekers, punnets en clamshells automatisch van een deksel voorziet.

• Automatische heatsealer voor topseal.

"Ook de nauwkeurigheid van de weegfunctie via de gecombineerde weging is ruimschoots bekend en nu is er ook een nieuw bedieningspaneel met heel wat intuïtieve technologie die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt", zegt Pedro Martínez.

Een andere nieuwigheid die reeds in de Induser-oplossingen wordt geïntegreerd, is de perfecte communicatie tussen randapparatuur, gewichtscontrole, etikettering en metaaldetector, wat voor veelzijdigheid en snelheid zorgt, essentiële begrippen voor een multiformat concept. De verbinding met een smartphone of tablet is nu ook verbeterd via een nieuwe versie die compatibel is met Iphone, Ipad of Samsung."

Op 30 maart en 1 april zijn de nieuwste oplossingen van Induser te zien op het Global Berry Congress in Rotterdam.

Voor meer informatie:
Pedro Martínez Lázaro
Induser
Tel.: +34 950581136 (Spanje)
Mob: +34 600415230
pedro@induser.es
www.induser.es


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven