Louis Maas, Puur Natuur Best

"Verkoop aardappelpartjes verdrievoudigd"

Tholen – Zoals zijn winkel wagenwijd open staat voor zijn klanten, staat ondernemer Louis Maas van Puur Natuur Best open voor nieuwe ontwikkelingen in de markt. Hij had bijvoorbeeld al lange tijd aardappelpartjes in zijn assortiment en die liepen best goed. Toch luisterde hij naar een tip van leverancier Peka en biedt hij deze nu kant-en-klaar gebakken aan. De verkoop verdrievoudigde. “Je moet altijd kijken naar wat er in de markt gebeurt. Dus ga ik graag naar beurzen en praat ook veel met collega’s. Het is belangrijk om open te blijven staan voor nieuwe ontwikkelingen”, benadrukt Louis. 
Louis Maas van Puur Natuur Best met kant-en-klaar gebakken aardappelen

Louis heeft afscheid genomen van het traditionele bedieningsconcept en blijft de winkel moderniseren. Puur Natuur Best vierde afgelopen jaar het 25-jarig jubileum. Toen was het nog onderdeel van een franchiseformule. Inmiddels heeft de winkel een aantal transformaties ondergaan, zo werd de inrichting gemoderniseerd en stapte Puur Natuur over van bediening naar zelfbediening en breidde het assortiment uit in gemaksproducten, waar ook nog altijd doorontwikkelingen in plaatsvinden, zoals de gebakken aardappelpartjes maar laten zien.

Op deze manier aanbieden verdrievoudigde de omzet van aardappelpartjes

Om nog beter inzicht te krijgen in de lokale markt, het type consumenten in het verzorgingsgebied, de klantbeleving en verbetermogelijkheden in zijn formule in marketing en financien doet Louis mee aan het programma STAP van ADN.”Ik verwacht en hoop dat ik ontdek of ik ergens nog kansen laat liggen en nog een stukje extra omzet kan halen. We richten ons nu op jongeren en oudere consumenten, maar zijn dat voor ons ook de juiste doelgroepen? Of zouden we ook nog wat kunnen met een doelgroep die een kleiner budget heeft? Aan de andere kant: ik wil liever een complete maaltijd met sappen, smoothies en toetjes verkopen dan dat ik 100 klanten over de vloer krijg die alleen prei en spruitjes kopen waar ik heel hard voor heb moeten werken. Want daar krijg ik geen voldoening van. Door op een andere manier te werken, kan ik met minder klanten in de winkel een grotere omzet halen. Ik kan dan ook rustiger in de winkel bezig zijn met de klant en een praatje maken. Op basis van de analyses die STAP gaat opleveren, kan ik op dit vlak bewuste keuzes maken”, besluit Louis.

Voor meer informatie
Louis Maas
Puur Natuur Best
Boterhoek 28
5683AV Best
T:0499 398 286
Facebook Puur Natuur

Klik hier voor meer informatie over STAP

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven