Indiase gembertelers profiteren nauwelijks van Coronavirus

India zou een groot aandeel in de wereldwijde gembermarkt kunnen veroveren nu de uitbraak van Covid-19 de export van China in zijn greep houdt.

India is de grootste gemberproducent ter wereld met een jaarlijkse productie van 1,5 tot 2 mln ton. China, dat jaarlijks tussen de 1 tot 1,5 mln ton produceert, domineert de wereldwijde gembermarkt. De totale wereldproductie wordt op 4 tot 5 mln ton geraamd. Nigeria is goed voor 500.000 tot 1 mln ton en Indonesië produceert 500.000 ton. 

De voorzitter van de Indiase Pepper and Spice Trade Association (IPSTA) laat echter weten dat de gemberoogst in het land dit jaar zo'n 30% lager uit zal vallen zal dan vorig jaar. "India heeft twee jaar op rij te maken gehad met overstromingen waardoor we amper 50.000 balen (50 kilo) gedroogde gember beschikbaar hebben. Vorig jaar waren dit er nog 200.000," vertelde de voorzitter aan BusinessLine.

Alternatieve markten 
De hoge prijzen voor Indiase gember zullen er mogelijk toe leiden dat kopers zich wenden tot Nigeria en Indonesië, waar de gemberprijzen beduidend lager zijn.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven