Zoef Yilmaz, Yilmaz Radijs:

"Door weersextremen zal retail steeds meer kiezen voor zekerheid van radijs uit de Hollandse kassen"

Tholen - Bij Yilmaz Radijs breekt de belangrijkste periode voor de radijsverkoop weer aan. Wekelijks produceert Yilmaz Radijs hoogwaardige kwaliteit radijs voor haar afnemers in Engeland, Nederland, Scandinavië, Duitsland, België en Frankrijk.Volgens de teler zijn de weersextremen gunstig voor de Hollandse kasteelt. "Als je dit seizoen de wisselvallige weersomstandigheden ziet in Zuid-Europa, dan verwacht ik dat supermarkten steeds meer kiezen voor de zekerheid van radijs uit de Hollandse kassen. Maar ook wij moeten rekening houden met extremer weer."

De teler startte negentien jaar terug met de radijsteelt in Nederland en heeft inmiddels een areaal van 20 hectare. Maar of dit areaal verder moet groeien, vindt de teler geen hoofdzaak. "Wat maakt het nou uit of je 20 of 40 hectare radijs hebt staan. Ik wil niet meer groeien in hectare, maar in kwaliteit. Ik stoor me al jarenlang aan de mindere kwaliteit van de Hollandse radijs in de wintermaanden. Met onze belichting hebben we daar gelukkig een oplossing voor gevonden."

Inmiddels heeft Yilmaz Radijs drie seizoen met LED- en hybride-belichting achter de rug. "De proef is geslaagd. Belichting leidt namelijk tot betere kwaliteit, smaak en houdbaarheid van de radijs. Helaas is het heel lastig om de belichting met de huidige energieprijzen rond te rekenen. Dat is bijzonder jammer, want vanuit kwaliteitsoogpunt willen we eigenlijk van zes naar negen maanden belichten toe. Dan hebben we jaarrond een uniform, kwalitatief hoogwaardig product. Supermarkten zoeken naar een onderscheidende kwaliteit radijs en die kunnen wij jaarrond leveren!"

Voor meer informatie:
Yilmaz Radijs
ABC Westland 417
2685 DE Poeldijk
+31 (0)6 1941 8327
+31 (0)174 246 782
info@yilmazradijs.nl 
www.yilmazradijs.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven