Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ger Kingma (Hagé International) over moeizaam seizoen Spaanse tomaten:

"Spaanse tomatentelers planten veel meer op bestelling en veel minder voor de vrije markt"

Tholen - De Spaanse tomatentelers zitten in de hoek waar de klappen vallen. Ook dit seizoen verloopt voor hen niet vlekkeloos. "Het slechte weer werkte in januari en februari niet mee, met alle kwaliteitsproblemen vandien. Inmiddels gaat het weer een beetje de goede kant op", constateert Ger Kingma van Hagé International.

"De prijzen van cherry- en cherrypruimtomaten komen nu weer op een normaal niveau. De prijs van ronde tomaten en pruimtomaten is wel iets gedaald", vervolgt Ger. "De telers beleven opnieuw een lastig seizoen, wat aansluit op de laatste jaren waarin de Spaanse tomatenmarkt steeds meer onder druk komt te staan."

Hierdoor wordt er veel meer dan voorheen op bestelling aangeplant en veel minder voor de vrije markt. Zonder vaste of seizoensprijzen denken telers er nog wel een keer over na om tomaten neer te zetten. Onder druk van de Hollandse belichte teelt is er van de Spaanse trostomatenteelt al niet veel meer over en het zou me niet verbazen als de pruimtomaten hier achteraan gaan."

"Marokko vind ik kwalitatief nog niet echt een concurrent, wat dat betreft is er een grotere concurrentie van de Canarische Eilanden. De vraag is wat de laatste weken van het Spaanse seizoen nog zullen brengen. Zeker tot week 18 zullen er nog retailprogramma's zijn met Spaanse tomaten. Maar of het staartje van het seizoen het Spaanse seizoen nog kan goedmaken, betwijfel ik", besluit Ger.

Voor meer informatie:
Ger Kingma
Hagé International
Tel: 0180-657702
G.Kingma@thegreenery.com 
www.hage-international.nl