Frédéric Halipré, Vitalis:

Red Label-Bintje terug op Franse markt

Onder de producten die het Vitalis tijdens Fruit Logistica presenteerde, bevond zich ook een noviteit: Red Label Bintje, die in 100% recyclebare zakken van 2 kilo zullen worden verkocht. Bintje vierde onlangs haar 115-de verjaardag en de vereniging 'La Belle Bintje du Terroir' promoot deze aardappel al meer dan vijftig jaar. 

Frédéric Halipré, salesdirecteur Frankrijk bij het Vitalis-netwerk, legt uit dat de geschiedenis van Bintje ver teruggaat. "In 1968 werd er een  comité ter bescherming van Bintje opgericht omdat het ras er niet in slaagde een plaatsje in het schap te veroveren."

Bintje wordt vooral gewaardeerd vanwege haar smaak met name in het segment frites/puree/soep. Het visuele aspect heeft echter altijd in het nadeel van dit ras gewerkt. "Toen we ons hiervan bewust waren, besloten we om de teelt van dit ras buiten de vallei van de Lys uit te breiden om het productiepotentieel te vergroten. Tevens positioneerden we deze aardappel in categorie 2. De specificaties blijven echter vrij complex en we besteden dan ook de grootste zorg aan dit ras van de teelt tot het verladen. Onze partner-telers leveren kwaliteitswerk."

"Tegelijkertijd hebben we ook veel energie gestoken in communicatie. De reacties van onze klanten en met name van de consumenten waren uiterst positief. Bintje heeft een plaats in de harten van de Fransen veroverd en is enorm populair. Het ras wordt er altijd weer tussenuit gekozen ondanks het uitgebreide aanbod in het winkelschap. Zodra consumenten het ras zien, associëren zij het met de culinaire mogelijkheden. Red Label Bintje biedt de garantie voor een aardappel van uitmuntende kwaliteit, met name voor frituren. Onafhankelijke laboratoria voerden sensorische testen onder consumenten uit waaruit bleek dat je met Bintje altijd goed zit. Wij zijn dan ook trots dat Red Label Bintje ook van de partij zal zijn op de Internationale Landbouwbeurs in Parijs." 

Frédéric zegt zeer tevreden te zijn over de oogst van het seizoen 2019-2020. "Het product wordt verpakt in ons pakstation in Violaines (Pas-de-Calais). Voor de officiële introductie zullen we bijna 500 ton vermarkten. Het marktpotentieel is er. We werken nauw samen met telers om het areaal te vergroten."

Over het Vitalis-network
Het Vitalis-netwerk werd twee jaar geleden opgericht. Het is een familie-structuur, waarin zes bedrijven samenkomen: Négonor, Billaut, Vitexport, Sud horizon, Loridan en Terréa, evenals twee pakstations voor uien, knoflook en sjalotten en acht pakstations voor aardappelen.

Voor meer informatie:
Frédéric Halipré
Négonor réseau Vitalis
Phone: 03 28 42 00 88
Mobile: 06 85 32 91 09
frederic.halipre@negonor.com  
www.negonor.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven