Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe rassen vastkokende aardappelen voor Europlant France

Er zijn onlangs twee nieuwe aardappelrassen van Europlant France geaccepteerd en aan de categorie ‘Vastkokend’ toegevoegd. De rassen heten Monique en Glorietta. Léa Roussineau is erg blij met deze ontwikkeling. “In Frankrijk kan een ras in supermarkten alleen worden verkocht binnen de categorie ‘Gestoomd’ of ‘Gebakken’ als het een vastkokend ras is. Na twee jaar testen weten we nu dat onze rassen zijn geaccepteerd en verkocht mogen worden binnen die categorieën.”

Om een aardappel tot de vastkokende aardappelen te kunnen laten behoren, test Onderzoeksbureau Le GEVES deze op basis van verschillende criteria. Enkele criteria zijn de houdbaarheid van de aardappel en de mate waarin deze tijdens het koken zwart wordt, het rendement van de aardappel, de vorm van de knol, de regelmaat van de schil en de bewaarcapaciteit van de aardappel.

Monique is een semi-vroeg ras met een lichtgele schil en een langwerpige vorm. De schil heeft een zeer mooie regelmaat (score: 9/9).


Enkele aardappelen van het ras Monique

In Duitsland wordt het vroege ras Glorietta inmiddels op 150 ha geteeld. Glorietta-aardappelen hebben verder geel vruchtvlees en een zeer interessante smaak (score: 4/4).


Enkele aardappelen van het ras Glorietta

Beide rassen zijn bedoeld voor de versmarkt en maken het assortiment van Europlant France samen met de rassen Allians en Valéry compleet.

Voor meer informatie:
Léa Roussineau
Europlant France
80, Avenue de Suffren
75015 Paris
Telefoonnummer: +33 (0)1 53584100
lea@europlant.fr  
www.europlant.biz/fr/home 

 

Publicatiedatum: