Niet-alledaags talent in de tomatenkas

Bij de tomatenteeltbedrijven van Tomeco, een cluster van acht Belgische tomatentelers, ontvangen ze met grote regelmaat stagiairs en jobstudenten in de kas om hen te leren over de teelt en ze tegelijkertijd de handen uit de mouwen te laten steken. 

Onlangs was das dat Vicky Van Ginneken, geen 'alledaags' talent, want Vicky is volledig doof. "Dit is zeker niet de eerste keer dat we zo'n niet-alledaags talent in de kas hadden", laat Tom Lefevre van Hortipower weten. "Wij werken al meerdere jaren samen met diverse organisaties op zoek naar deze talenten."


Bron: LinkedIn 

Vicky kwam bij Tomeco terecht via Emino, dat zich gespecialiseerd heeft als bedrijf om geschikte stage- en werkplekken te vinden voor 'ongewoon talent'.

Vaste banen na stages
Onder vakkundige beleiding van Marius Luca van Hortipower en met hulp bij de start en evaluaties van doventolk Miriam Reyskens van GTB was het voor zowel Vicky als Tomeco een 'onvergetelijke en leerzame ervaring' die bij Tomeco past in het duurzaamheidsstreven in zowel teelt als omgang met personeel. "Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Uit de stages zijn al vaste tewerkstellingen gevolgd en daar zijn wij enorm fier op", aldus Tom.

Voor meer informatie:
Tomeco
www.feelgoodtomatoes.com
info@tomeco.be

 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven