Retailer Migros werkt samen met start-up die schimmel bestrijdt

Start-up Agrosustain, gevestigd in Vaud (Zwitserland), dat op dit moment een voedselveilig anti-schimmelmiddel ontwikkelt, werkt samen met Migros. Het proces bevindt zich in de testfase.

Een wit poeder, verkregen uit een plant, opgelost in water en gespoten in een koelcel voor groenten en fruit, is bedoeld om de vorming van schimmel in de toekomst sterk te verminderen - zonder de smaak of de rijping van de producten aan te tasten. Dit is het werk van de moleculair biologe Olga Dubey van Agrosustain in Franstalig Zwitserland: "Afhankelijk van de soort blijven groenten en fruit twee tot vier dagen langer vers.”

Migros werkt al twee jaar samen met Agrosustain. Migros heeft een selectie gemaakt van groenten en fruit die bijzonder gevoelig zijn voor schimmel, waarmee Agrosustain het product test. Citrus wordt speciaal onderzocht. Hierbij gaat het enerzijds om de formulering van het product en anderzijds om de vraag op welk moment en in welke dosering het product moet worden toegepast zodat er geen residuen op het verkochte voedsel achterblijven.

Volgens Migros-Magazin is Agrosustain van plan om voor het einde van dit jaar de goedkeuring van de Europese en Zwitserse autoriteiten aan te vragen.

Bron: Swisscofel / Foodaktuell.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven