Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

‘Aldi Nord-Süd’ in 2022 een feit?

Fusie Aldi Nord en Aldi Süd op stapel?

Volgens Manager Magazin hangt er een fusie tussen Aldi Nord en Aldi Süd in de lucht. In een artikel wordt namelijk gesteld dat de discounters vanaf 2022 als ‘Nord-Süd’ willen verder gaan. De ondernemingen lijken nu al meer samen te werken.

Verhoogde druk op de discounters
Aldi Süd spreekt het bericht tegen. Er is geen "organisatorische of juridische fusie van de ondernemingsgroepen" gepland, volgens een door de discounter gepubliceerde verklaring. De economische onafhankelijkheid van de ondernemingen zou behouden blijven. Echter: Aldi Süd geeft toe dat de discounter veel nauwer met Aldi Nord samenwerkt op het gebied van de inkoop dan in het verleden.

Volgens het artikel in Manager Magazin is de achtergrond van de voorziene megafusie tussen Aldi Nord en Süd de toegenomen druk op de discounters in de afgelopen jaren. De twee winkelketens hebben zich de laatste tijd moeten inspannen om overeind te blijven in de groeiende concurrentiestrijd met Edeka en Rewe, maar ook met andere discounters zoals Lidl.

Aldi Nord in de rode cijfers
Aldi Nord heeft de neerwaartse trend proberen om te buigen door een moderniseringsprogramma dat meerdere miljarden euro’s heeft gekost. Door de hoge investeringskosten en een daling van de omzet vanwege sluiting van de winkels tijdens de renovatie van de panden, heeft Aldi Nord in het boekjaar 2018 voor het eerst een verlies moeten boeken.
In het verleden heeft Aldi Süd zijn winkels regelmatig gemoderniseerd. De scheiding van de discounters veroorzaakt echter hoge kosten, die niet door de concurrenten worden gemaakt. Aldi Süd heeft nog maar net zwarte cijfers kunnen schrijven.

De vermeende fusie is bedoeld om dubbele structuren te elimineren. Volgens het mediabericht hopen de discounters op een grotere efficiëntie en een besparing van de personeelskosten tot 50%. 

Bron: STERN.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven