Duizenden kilo's broccoli op straat bij Spaanse protesten

Op het einde van hun demonstratie vorige week vrijdag begaven de landbouwers van de Spaanse regio Murcia zich naar de zetel van de gewestregering waar ze duizenden kilo's broccoli en bloemkool uit twee vrachtwagens kieperden uit protest tegen de lage prijzen die ze voor hun producten ontvangen. Duizenden mensen juichten de actie toe en eisten van de regering een oplossing voor de prijzencrisis die de Spaanse landbouw teistert.

In januari ontving een Spaanse teler 50 cent voor een kilo broccoli, terwijl de consument in de supermarkt daar €2,75 voor betaalde. De vermenigvuldiging van de prijzen van landbouwproducten, in het geval van broccoli een vervijfvoudiging, is een van de belangrijkste klachten van de landbouwers en een van de redenen voor de aanhoudende protestacties. Vorige week vrijdag namen 7.000 demonstranten deel in de straatprotesten in Murcia.

Toen de groenten breeduit op straat lagen, zijn er verschillende tractoren overheen gereden. De vernietiging van de broccoli stond symbool voor de lage economische waarde ervan.

Bron: laopiniondemurcia.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven