Aanbod biologische boerenkool neemt jaarlijks toe bij Boskovich Farms

Goede weersomstandigheden zorgen voor grote oogst boerenkool in de VS en Mexico

"De aanvoer van boerenkool is goed," zegt Russ Widerburg van Boskovich Farms. "Het weer is uitermate gunstig geweest, af en toe regende het wel, maar gelukkig niet hele periodes achterelkaar. Het is ook niet koud geweest. Dus de gewassen zijn gaaf. Het is zelfs zo dat er nu een overaanbod is, overigens niet alleen van boerenkool, de andere gewassen doen het ook goed.”

De aanvoer van boerenkool voor Boskovitsj komt momenteel uit Mexico en Ventura County, Yuma (Arizona) en de Coachella Valley.
Wat biologische boerenkool betreft, is het aanbod van Boskovitsj de afgelopen vier jaar jaarlijks toegenomen en zal het in 2020 weer toenemen.

Constante vraag
De vraag naar boerenkool is goed, de prijzen zijn al minstens twee maanden stabiel. "Vorig jaar, toen we in het begin van de winter begonnen, was de marktprijs rond de €8,32. Toen schoot de prijs flink omhoog en vlakte iets af voor de late winter-vroege lente. Nu is de prijs weer rond diezelfde €8,32. Daarbij, het volume is nu zeker beter dan vorig jaar."

Voor biologische boerenkool ligt de prijsstelling bijna twee maal zo hoog. "Maar de biologische boerenkool is echt aangetast door het koelere weer, dus de prijs ging nog meer omhoog. Als we wat beter weer krijgen, verwacht ik dat de prijs vrij snel zal dalen."

Effecten van vorig jaar
"Vorig jaar was een buitengewoon jaar. We hadden selderij, groene uien, spruiten, veel dure artikelen. De mentaliteit is dat veel bedrijven hun omzet weer investeren in nieuwe gewassen met als gevolg een overaanbod van het product het jaar daarop. En als de weersomstandigheden dat niet compenseren, dan krijg je overvolle markten zoals dat nu het geval is.”

Vooruitkijkend verwacht Widerburg de komende weken maar weinig verandering. "We zijn door het ergste deel van de winter heen in Yuma, Mexicali, enz. We krijgen hier en daar misschien een koudegolf, maar we krijgen geen harde klappen. Het zou kunnen dat het gaat stormen en regenen en dat zou wel van invloed zijn op de prijzen. Maar voor de komende twee weken is alles duidelijk."

Voor meer informatie:
Russ Widerburg
Boskovich Farms, Inc.
+1 (805) 487-5599
russ@boskovichfarms.com
www.boskovichfarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven