Eerste Argentijnse bio-peren binnenkort op Amerikaanse markt

Deze week komen de eerste Argentijnse biologische peren aan in de VS. "Er zijn een paar containers Bartlett's onderweg. De helft van dit volume zal in Philadelphia aankomen en de andere helft in Long Beach, Californië," zegt Paul McCaffrey van Viva Tierra Organic. "Vanaf nu komt het grootste deel van het volume uit Argentinië." Het land voorspelt een kwalitatief hoogstaand seizoen met maten tussen 70 en 90. Vanuit Philadelphia en Long Beach worden de peren over de rest van de VS verspreid.

Variëteit Durondeau

Sterke Europese markt
"Argentinië is succesvol in de biologische perenteelt en als gevolg daarvan importeren we alle peren van daar. Dit jaar is het volume dat bestemd is voor de VS iets minder groot omdat de Europese markt sterker is. Er wordt beter zaken gedaan in Europa en bijgevolg gaan de volumes die kant op." Aangezien er lagere volumes beschikbaar zijn voor de Amerikaanse markt, zullen de consumenten hogere prijzen moeten betalen.

Unieke variëteiten
Het Argentijnse perenseizoen loopt van eind februari tot half augustus, waarbij de Barlett het grootste deel van het volume uitmaakt, gevolgd door D'Anjou en Bosc. Naast de meer traditionele perensoorten brengt Viva Terra ook een aantal ambachtelijke soorten uit dit Zuid-Amerikaanse land. De Abate Fetel is een lange en smalle peer die tussen maart en juli verkrijgbaar is. De Alexander Lucas is ook in die periode beschikbaar, maar is een korte, gedrongen groene peer, terwijl de Durondeau een oude, kleine, gouden variëteit is die alleen in maart en april op de markt is.

Deze nicherassen doen het goed in biologische winkels zoals Wholefoods, maar zijn ook in trek bij regionale ketens en kleine winkels. "De ambachtelijke rassen zijn uniek, bieden een verschil in kleur en grootte ten opzichte van de meer gangbare rassen en zijn visueel aantrekkelijk.”

Biologische rassen Abate Fetel en Alexander Lucas

Verpakking volgt de seizoenen
Viva Tierra is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in ecologische producten. Vorig jaar heeft het bedrijf zijn verpakkingen vernieuwd. "Het idee achter ons nieuwe Organic to the Core pakket is om de verschillende seizoenen te volgen door meer informatie over de regio van herkomst op het pakket te zetten." Viva Tierra haalt zijn peren in de herfst en winter uit Washington. Het Zuid-Amerikaanse seizoen duurt ongeveer vijf maanden tot het begin van het Californische seizoen in juli. Deze drie regio's maken een jaarlijkse aanvoer van biologische peren mogelijk.

Voor meer informatie:
Paul McCaffrey
Viva Tierra
+1 (360) 855-0566
paul@vivatierra.com
www.vivatierra.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven