Spanje op tweede plaats

Egypte bovenaan lijst exporterende landen van sinaasappelen

Voor het tweede jaar op rij staat Egypte bovenaan de lijst van landen die sinaasappelen exporteren met een export van in totaal 1,7 mln ton in 2019, goed voor 38% van de wereldwijde export van sinaasappelen in 2019. Het financiële bedrijf ASWAQ heeft deze cijfers vrijgegeven.

Het aangename klimaat in Egypte is zeer bevorderlijk voor het telen van sinaasappelen. Telers hebben hun inspanningen opgevoerd om aan de wereldwijde vraag naar citrus te voldoen. Egypte plantte meer dan 12 mln sinaasappelbomen met een teeltcapaciteit van 3,4 mln ton, een stijging van 3% ten opzichte van de cijfers in 2018. In de afgelopen 10 jaar is de aanplant van sinaasappelbomen met 44% gestegen (= 1 mln ton).

Spanje, dat de eerste plaats inneemt onder de landen die vóór 2018 sinaasappelen exporteren, kwam in 2019 op de tweede plaats. Het Spaanse volume van de sinaasappelexport daalde met 23% terwijl de prijzen met 11 tot 16 eurocent per kilo daalden.

De Egyptische export werd in 2019 geraamd op 612 mln euro, een stijging van 2% ten opzichte van de 597 mln euro die het jaar daarvoor werd genoteerd.

Bron: egyptindependent.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven