Zoete aardappelen winnen aan belang op Weense groothandelsmarkt

“De aanvoer van zoete aardappelen uit de VS is deze week begonnen: Op maandag zijn de eerste leveringen van de variëteit Covington op de Weense groothandelsmarkt aangekomen. Parallel daaraan zijn nu de twee variëteiten Beauregard en Evangeline uit Honduras verkrijgbaar,” vertelt Baris Sahin, medebestuurder van de Weense handelsonderneming Petrik & Sahin.

Rechts: De groothandelsmarktstand van het bedrijf Petrik & Sahin op de Weense groothandelsmarkt Inzersdorf

Net als in andere jaren zal de Amerikaanse zoete aardappelcampagne medio februari van start gaan, zodra de voorraden uit Spanje en Egypte op zijn. "Zoals elk jaar is de kwaliteit over het algemeen mooi en liggen de prijzen binnen de normale bandbreedte van iets meer dan een euro/kg. Het product uit Honduras kent momenteel een vergelijkbaar prijsniveau. Ik verwacht de komende weken geen grote schommelingen."

Hoewel zoete aardappelen eerder een nicheproduct zijn in de stands van Petrik & Sahin, ziet Sahin al een licht stijgende vraag. "Zoete aardappelen zijn al vrij populair, vooral in de horeca. Dit maakt het voor ons een interessant product ondanks de redelijke omzet, vooral omdat het bijna het hele jaar door beschikbaar is. Alleen in de zomer kan het af en toe wat schaarser worden."


Zoete aardappelen van de variëteit Covington

Succesvol seizoen voor Turkse mandarijnen
Naast zoete aardappelen zijn er momenteel ook Turkse mandarijnen in overvloed. Volgens Sahin zijn ‘W Murcott’ mandarijnen al vanaf het begin van het seizoen (eind december) beschikbaar. "We hebben het dit jaar vrij goed gedaan met alle Turkse citrus, maar het meest verheugend waren de verkoopcijfers voor mandarijnen. We hebben tot nu toe veel meer verkocht dan vorig jaar. Voor zover ik weet, was ik ook de enige op de Weense groothandelsmarkt die wekelijks verse Turkse producten verhandelde."

Turkse mandarijnen van de ‘W Murcott’ variëteit

De retailer verwacht tot maart Turkse mandarijnen te kunnen aanbieden. Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen echter ook mandarijnen uit Marokko of Spanje worden verhandeld.

Voor meer informatie:
Baris Sahin
Petrik & Sahin OG
Groothandelsmarkt Wenen-Inzersdorf
Laxenburgerstrasse 365 C6 69-74
Oostenrijk
office@sahinfruit.at
www.sahinfruit.at


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven