Gastronomieleverancier uit Allgäu beleeft prima wintersportseizoen

Normaal gesproken heerst koning winter in deze tijd van het jaar in de belangrijke wintersportgebieden van Duitsland. Maar het gebrek aan sneeuw dit jaar maakt zich nu merkbaar, waardoor sommige skipistes momenteel vroegtijdig sluiten. Echter niet in Allgäu, hier is momenteel voldoende sneeuw in de bergen voorhanden om te kunnen skiën. "Ondanks het slechte en deels stormachtige weer is onze winterafzet tot nu toe zelfs beter dan vorig jaar, toen we eerder te veel sneeuw en vaker lawinegevaar hadden“, zegt Florian Pichl van Häusler Frischeservice GmbH, gevestigd in Allgäu.


Een vrachtwagen in het winterse Allgäu / Foto: Obst Häusler GmbH 

De vakhandelaar levert overwegend aan lokale gastronomen, grootverbruikers en de hotellerie en ziet al enkele producttrends tijdens het winterseizoen: "We leveren nu veel groenten uit Zuid-Europa, maar ook Spaans evenals Marokkaans citrus. Daarnaast zien we momenteel een verhoogde vraag naar watermeloenen en ananas, hoewel beide producten van overzee moeilijk te krijgen zijn vanwege de scheepsvertragingen. We nemen onze ananas hoofdzakelijk vanuit Ghana af, aanvullend bieden we echter ook ananas uit Costa Rica en Panama aan“, aldus Florian.


Skipiste in Allgäu / Foto: Obst Häusler GmbH 

Verhoogde vraag naar ananas en watermeloen
Zowel bij de Braziliaanse watermeloenen alsook bij de ananas is het in de afgelopen weken tot merkbare tekorten en daaropvolgende prijsverhogingen gekomen. "Vanwege de stormen konden de schepen nauwelijks de havens inkomen: bij ananas werden de prijzen bijna verdubbeld, omdat er nauwelijks ananas op de markt verkrijgbaar is. Bij de bananen merkte men een soortgelijke situatie“, aldus Florian.


Exotisch productassortiment van de firma Häusler / Foto: Obst Häusler GmbH  

Inmiddels bestaat de clientèle van het traditionele bedrijf uit Allgäu voor tot wel 80 procent uit grootverbruikers en gastronomen. "Ook in de periodes waarin het weer noch skiën, noch wandelen mogelijk maakt, hebben we door de belevering van bedrijfsrestaurants, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen, evenals het lidmaatschap in de CF Gastro, het hele jaar door voldoende werk. Wat assortiment betreft leveren we een exclusievere productkeuze aan de gastronomie: bijvoorbeeld kiemgroenten zoals Sakura-mix leveren we het hele jaar door, ook momenteel tijdens de koude tijd van het jaar. Bovendien bieden we ook steeds meer speciale producten van Bejo aan, zoals bijvoorbeeld gele en paarse  wortelen, zoals men onlangs aan onze beursstand van CF Gastro in Stuttgart kon zien. Naast de importproducten bieden we steeds meer lokale specialiteiten zoals bijvoorbeeld microgroenten van Munich Micros aan.“


Barbara Thuy-Pichl en haar zoon Florian Pichl / Foto: Obst Häusler GmbH  

Extreem weer steeds duidelijker merkbaar
Alles bij elkaar denkt de versleverancier niet dat het winterseizoen geleidelijk korter wordt. In plaats daarvan is het extreme weer steeds duidelijker merkbaar, meent Florian. "Ik denk niet dat er perse minder sneeuw valt. Afgelopen jaar was er ongelofelijk veel sneeuw, dit jaar is het duidelijk minder, omdat het steeds na de sneeuwval begon te dooien of direct begon te regenen. Hoger in de bergen wordt het wintersportseizoen met grandioze pistecondities tot midden/eind maart of begin april doorgetrokken."

Voor meer informatie:
Obst Häusler GmbH
Florian Pichler
Blaichacher Straße 29
87509 Immenstadt
Telefooncentrale: (0 83 23) 96 76 - 0
Fax: (0 83 23) 79 52
E-mail: bestellung@obst-haeusler.de 
Web: www.obst-haeusler.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven