Michel Lesage, Lesage Champignons

“Na 60 jaar is de prijs van champignons licht aan het stijgen”

Tholen – Na de drukke feestdagen dachten ze bij Lesage Champignons dat de maand januari wat kalmer zou worden, maar daarin hebben ze zich vergist. “Normaal gezien neemt de vraag in januari wat af, maar dit jaar moesten we vol doorgaan”, vertelt Michel Lesage van Lesage Champignons. “Naar zowel witte- als kastanjechampignons van goede kwaliteit was de afgelopen weken veel vraag. Deze week is de vraag iets afgenomen, waarschijnlijk vanwege de vakantie in België volgende week.”

De prijzen van champignons zitten ook in de lift, maar dat is volgens Lesage ook wel nodig. “Champignons zijn de enige groenten die sinds de jaren 60 in prijs gelijk is gebleven, terwijl de kosten bleven stijgen. Dit hebben we altijd op kunnen vangen met betere teelttechnieken, maar op den duur is de rek eruit. Momenteel stijgen de prijzen voorzichtig, maar dat was echt wel nodig. De concurrentie in de markt is wel wat minder geworden. Bedrijven beconcurreren elkaar niet meer op prijs, echter meer op kwaliteit. En op kwaliteitsvlak kunnen we een verschil maken”, aldus Michel.

“Van de twee droge voorjaren die we hebben gehad, hebben we nog steeds last. Door de mindere kwaliteit substraat ligt onze productie niet op het hoogste niveau momenteel. Daarom hopen we dat dit voorjaar iets natter gaat worden dan de voorgaande jaren”, vervolgt Michel. “Tijdens het zomerseizoen zullen we dit jaar weer inzetten op wat barbecueproducten, maar een andere tendens tijdens de zomermaanden zijn de convenienceproducten zoals gesneden champignons. In de zomer willen consumenten meer panklare producten, zodat ze niet zolang in de keuken staan en meer tijd hebben voor hobby’s.”

Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
+32(0) 56 71 22 88
info@lesagechampignons.be    
www.lesagechampignons.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven