Capaciteitsuitbreiding op de hoofdvestiging kost 40 miljoen Zwitserse frank

Zwitserse aardappelverwerker Zweifel behaalt omzetrecord

De vraag naar chips en snacks van Zweifel Pomy-Chips is nog steeds groot. Na de goede resultaten van de voorgaande jaren behaalde het Zwitserse familiebedrijf in 2019 een recordomzet. Concreet steeg de omzet ten opzichte van het voorgaande jaar met 5,8 procent naar 241,0 miljoen Zwitserse frank (circa 227,19 miljoen euro). Zweifel Pomy-Chips heeft in alle bedrijfsdivisies kunnen groeien, deelde het bedrijf mee.

Verder zal het in het lopende jaar tot een verandering in de directie komen. Per juni 2020 neemt Christoph Zweifel de functie van CEO over van Roger Harlacher. Daarmee neemt voor het eerst in 29 jaar weer een familielid deze functie op zich. Dat Roger Harlacher zijn functie als CEO neer zou leggen, werd reeds in de herfst van afgelopen jaar aangekondigd. Hij neemt daarvoor plaats in de raad van bestuur.

Nieuwbouw aan de hoofdvestiging
In mei 2020 wordt bovendien de nieuwbouw en verbouwing aan de hoofdvestiging in Spreitenbach ingewijd. Voor meer dan 40 miljoen Zwitserse frank (circa 37,70 miljoen euro) is de productie uitgebreid en gemoderniseerd, zijn bureauruimtes vernieuwd en werd er een nieuw bezoekerscentrum gerealiseerd, deelde de snackproducent mee.

Zweifel zet in op het gebruik van grondstoffen uit Zwitserland. Sinds 2018 worden de chips met Zwitserse raapzaadolie gebakken. De teeltgebieden van het raapzaad lopen van het meer van Genève via de Jura tot aan de Bodensee. De aardappelen voor de chips stammen voor gemiddeld 95 procent uit Zwitserland. De namen van de 300 telers worden op de verpakkingen gedrukt. Het zout voor de producten stamt uit de zoutmijn in Bex VD.

Meer informatie is te vinden op: www.zweifel.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven