Prijzen groene pomelo's sterk gedaald in Vietnam

Dam Van Hung is eigenaar van Huong Mien Tay, een fruithandel in Vietnam. Hij vertelt dat de prijzen van groenschillige pomelo's sterk zijn gedaald. Telers kunnen geen kopers voor het fruit vinden omdat de vraag zwak is.

Hung legt uit dat hij normaal gesproken dagelijks zo'n 60 ton pomelo's inkoopt bij lokale telers. Momenteel neemt hij maximaal 6 tot 7 ton per dag af. De prijzen zijn veel lager dan voor het Chinese Nieuwjaar omdat de export van tuinbouwproducten sinds de uitbraak van het coronavirus beperkt is. Er zijn dus nauwelijks bedrijven die groene pomelo's naar de Chinese markt kunnen verladen. 

De oplossing, die veel fruithandelaren momenteel kiezen, is het bevorderen van de afzet op de binnenlandse markt. Helaas wordt deze overspoeld door ander fruit dat ook niet kan worden geëxporteerd. 

"Momenteel werken we lokaal samen met telers en coöperaties aan de ontwikkeling van een regio-code voor groenschillige pomelo's zodat deze traceerbaar zijn en beantwoorden aan de eisen voor de export naar onder meer Europa, waardoor we in de toekomst minder afhankelijk zullen zijn van de Chinese markt," aldus Hung.  

 

Bron: sggpnews.org.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven