Luc Rodiers, groothandel Rodiers

“Prijzen van citrus en druiven aan hoge kant vanwege beperkte aanvoer”

Tholen – “De citrusmarkt is momenteel vrij goed in balans. Er is voldoende vraag, maar er is dit jaar toch iets minder citrus beschikbaar dan vorig jaar. We kunnen wel aan de vraag voldoen, maar de prijzen zijn aan de hoge kant”, vertelt Luc Rodiers van groothandel Rodiers. “Er is momenteel veel vraag naar nadorcott en tango mandarijnen. Over de kwaliteit van het fruit zijn we dit jaar ook erg tevreden.”


Rodiers is sinds 2018 onderdeel van Group A. De Witte: Jurgen De Witte, Luc Rodiers, Achiel De Witte, Dominique en Domien Rodiers, Alco Kappé

20 jaar geleden besloot groothandel Rodiers zich te onderscheiden in citrus en creëerde het huismerk Señorita. “Momenteel is er veel vraag naar Cibel citrus vanwege de hoge kwaliteit. Onze klanten zijn voornamelijk de betere supermarkten, horeca- en speciaalzaken en wensen enkel de beste kwaliteit", aldus Luc. "Van mineola’s hebben we op het moment Turks product van Cebon, maar volgende week schakelen we over op Californische mineola’s."

“Vanwege het vrij zachte winterweer valt de verkoop van wintergroenten wat tegen in tegenstelling tot fruit. Druiven verkopen we momenteel ook erg goed. We werken dit jaar enkel met Peru, omdat we niet zo tevreden waren over de kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse druiven. Er zijn dit jaar wat minder druiven op de markt waardoor de prijzen voor klasse 1, maar ook voor de mindere kwaliteit aan de hoge kant liggen”, besluit Rodiers.

Voor meer informatie:
Luc Rodiers
Groothandel Rodiers
Industrieweg 1038
3540 Herk-de-Stad – België
+32 13 55 11 52
luc@rodiers.be 
www.rodiers.be  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven