Grönsakshandlarna en Lunnatorp gaan samen verder als Grönsaksgrossisten Sydost

De groenten- en fruitgrossiers Grönsakshandlarna en Lunnatorp uit het Zuid-Zweedse Karlskrona gaan samen verder als Grönsaksgrossisten Sydost. De bedrijven werken al langere tijd samen.

Daniel Bohm van Lunnatorp: “We hebben al veel gemeenschappelijke klanten, dus dat leidde eigenlijk tot meer transporten dan nodig. Vanaf nu worden onze producten samen vervoerd. Dat levert voor zowel het milieu als qua kostenbesparing op de langere termijn voordelen op.”

Bohm begon in 2006 bij het familiebedrijf Lunnatorp, waar Andreas Hamn in 2001 begon als vakantiekracht. Hamn: “Ik werd meteen gegrepen door het dynamische werk met een hoog tempo en snelle leveringen.”

Daniel Bohm werkte nog enkele jaren bij Lunnatorp voor hij iets heel anders ging doen: lassen. Bohm: “Maar ik besefte dat groenten en fruit mijn grootste passie was. Toen maakte ik kennis met een nieuwe groothandel in de branche: Grönsakshandlarna. Zij boden me een nieuwe baan aan en later nam ik het over als eigenaar.”

Nu hopen Bohm en Hamn dat de fusie zal leiden tot een nog beter bedrijf wat betreft inkoop, voorraadbeheer, logistiek en kwaliteit. De nieuwe naam is Grönsaksgrossisten Sydost en het bedrijf zal zich uiteindelijk gaan vestigen in een nieuw gebouw in Karlskrona.

Andreas Hamn: “Maar er zijn ook plannen om onze visie nog verder uit te breiden.”

Bron: nxt.sydostran.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven