Nu al 2.300 containers met Chileens fruit vast in China

De Chileense minister van landbouw Antonio Walker heeft bevestigd dat er reeds 2.300 containers met Chileens fruit vastzitten in China als gevolg van het uitbreken van het coronavirus. Twee weken geleden rapporteerde de Nationale Landbouwvereniging (SNA) dat er op dat moment niet minder dan 1.500 containers, het merendeel met kersen, waren gestrand in de verschillende Chinese havens. De minister legde uit dat de toename te wijten is aan het feit dat de vakantie na het Chinese Nieuwjaar met een week werd verlengd.

Antonio Walker erkende dat de Chinese markt vrij traag is maar hij beweerde ook dat de consumptie de afgelopen week is toegenomen. "Normaal worden er dagelijks 200 containers geopend. Tegenwoordig zijn er dat 100 à 120", zei hij.

Over de maatregelen van de Chinese regering, onder andere met betrekking tot het boodschappen doen, zei de minister dat de online-verkoop sterk is toegenomen, wel tot 50%.

Hij had het ook over andere mogelijke opties. Zo zou het fruit dat nog geoogst moet worden langer in bewaring gehouden kunnen worden in Chili zelf. "Fruit zoals kiwi’s, appelen en peren moeten nog geplukt worden en kunnen voor lange tijd in de koude opslag bewaard worden. Dit fruit is niet zo bederfelijk als druiven of kersen en kan van 8 tot 10 maanden worden opgeslagen in Chili", beweerde hij.

Ondanks alles weigerde de minister het woord verliezen in de mond te nemen. Hij benadrukte dat dankzij de koude keten het fruit nog niet is aangetast.

Ten slotte raadde hij wel aan om voor het fruit dat zich nog in Chili bevindt andere afzetmarkten te zoeken en zo de crisis veroorzaakt door het coronavirus te omzeilen.

Bron: mundomaritimo.cl / cnnchile.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven