Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overgangsperiode van 3 maanden

EU verbiedt met chloorpyrifos behandeld importfruit

De EU-lidstaten hebben dinsdag ingestemd met een importverbod voor sporen van chloorpyrifos, een gewasbeschermingsmiddel dat schadelijk wordt geacht voor de menselijke gezondheid. Chlorpyrifos wordt door telers gebruikt om te voorkomen dat insecten hun producten beschadigen. Sporen worden vaak aangetroffen op geïmporteerd fruit zoals sinaasappelen of mandarijnen in landen als Duitsland, waar de stof juist uit de handel is genomen.

Het besluit, dat door een meerderheid van de lidstaten is genomen, volgt op een EU-breed verbod op het insecticide zelf. De goedkeuring van het besluit volgde in januari. Na een overgangsperiode van drie maanden zal elk al dan niet ingevoerd fruit dat meer dan de kleinste traceerbare hoeveelheid van het insecticide bevat, in de hele EU niet meer mogen worden verkocht.

In augustus heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid haar bezorgdheid geuit over mogelijke genotoxische en neurologische effecten op de ontwikkeling en groei van kinderen, wat ondersteund wordt door onderzoeksresultaten die daarop wijzen.

Bron: vanguardngr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven