Toch toename aantal klanten bij Flourish Fruits

Overzeese klanten stellen meer eisen aan Chinese honingpomelo's

Chinese honingpomelo's hebben hun plek op de markt wel gevonden en zijn populair bij overzeese consumenten. De laatste jaren is het echter moeilijker geworden om Chinese honingpomelo's te exporteren naar internationale markten, omdat de klanten veeleisender zijn geworden als het gaat om de kwaliteit en de prijs.

"Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk zijn onze belangrijkste exportmarkten. Hoewel we te maken hebben met een moeilijke exportmarkt voor pomelo's, neemt het aantal van onze klanten nog steeds toe en nemen ook de orders van onze vaste klanten elk jaar toe,” zegt Wen Mindong van Flourish Fruits.

“In 2019 exporteerden we in totaal 500 containers, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. We hebben onze eigen verwerkingsbedrijven, wat een van onze belangrijkste voordelen is, zodat we de verpakkingen kunnen aanpassen aan de behoeften van de klant. Bovendien heeft onze koelopslag ons geholpen om ons afzetgebied uit te breiden en ons in staat te stellen om te blijven leveren op het moment dat er nog een beperkt aanbod op de markt is."

Op de Chinese markt is de periode van augustus tot januari een piek in het exportseizoen voor honingpomelo's die in het district Pinghe worden geteeld. In 2019 was de lokale fruitmarkt in China over het algemeen zwak. In de periode van de Nationale Dag, die een piek in de verkoop had moeten zijn, was de verkoop relatief traag.

Wat betreft de verwachting voor het komende jaar, zegt Wen: "We hebben een warme lente dit jaar. De bloeiperiode begint meestal in maart, maar in sommige boomgaarden is de bloei nu al begonnen. Het is echter nog te vroeg om het volume te voorspellen."

Flourish Fruits heeft 120 ha honingpomeloboomgaarden in Pinghe County, provincie Fujian en is GlobalGAP gecertificeerd voor al hun gewassen. "We hebben hard gewerkt om de kwaliteit van ons product te verbeteren en hebben een strenge controle uitgevoerd, van het beheer van de boomgaard, de oogst en de opslag tot het sorteren en verpakken.”

Voor meer informatie:
Wen Mindong
Flourish Fruits Co., Ltd.
+86 592 5314 087 / +86 189 6511 5427
wmd@flourishfruits.com
www.flourishfruits.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven