Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buitengewoon aardbeienseizoen in Italiaanse Basilicata

"Het aardbeienseizoen in Basilicata is in volle gang. Vorig jaar zijn we op 25 februari begonnen met het verwerken van de aardbeien, terwijl de oogst dit jaar al een maand geleden begon," legt Demetrio Nicodemo, teeltmanager van Nicofruit, uit.

"Het zachte weer van de afgelopen weken heeft de oogst vervroegd. De oogst heeft een uitstekende kwaliteit en kleur en een hoog Brix-gehalte (10%). De volumes zijn vergelijkbaar met de reguliere oogst van eind maart."

Demetrio Nicodemo (teeltmanager) en Vito Dematteis (teelttechnicus)

"Het ras heet Inspire, een Spaanse cultivar waar we de afgelopen 2 jaar mee geëxperimenteerd hebben en die op iets meer dan 20 hectare groeit. Dit ras heeft een goede houdbaarheid: de aardbei heeft na de oogst zijn uiterlijke kenmerken behouden, zelfs na 15 dagen koeling."

"80% van het teeltvolume wordt verhandeld in Italië op markten en in grote retailketens in het centrum en het zuiden van het land. Het resterende deel wordt verladen naar de buitenlandse markten en in het bijzonder naar Duitsland. De bestellingen lopen goed en de feedback is positief. De prijzen schommelen tussen €4 en €6/kg."

"Het lijkt een buitengewoon jaar te worden. We hebben momenteel 40 medewerkers die zich uitsluitend bezighouden met de aardbeienpluk. Op het hoogtepunt van het seizoen zijn dat er meer dan 300."

Voor meer informatie:
Nicofruit Soc. Coop. Agr.
Via Provinciale, 15
75020 Scanzano Jonico, MT
Italië
+39 0835 953122
info@frutthera.it
www.nicofruit.it

Publicatiedatum: