Yemil Zarzar Kourniatis, Control Union

“Kwaliteitscontroles helpen Mexicaanse telers met export naar Europa”

Tholen –Mexico is een van de grootste exporteurs van AGF in de wereld. De belangrijkste afzetmarkt voor het land is de Noord-Amerikaanse markt maar de Mexicanen laten net als veel andere Latijns-Amerikaanse landen hun oog vallen op de Europese markt. Voordat export naar deze nieuwe markt mogelijk is, moeten de Mexicaanse producten voldoen aan de Europese standaard.

Yemil Zarzar Kourniatis op het Mango-forum in Rotterdam

Klik hier voor de fotoreportage van het Mango-forum

Het Nederlandse Control Union helpt sinds kort de Mexicaanse telers en exporteurs met het bereiken van de juiste standaarden voor de Europese markt. “ We richten ons daarbij op de controle van avocado’s, mango’s, limes en verschillende soorten bessen,” vertelt Yemil Zarzar Kourniatis van Control Union. “Ruim een maand geleden zijn we begonnen met de kwaliteitscontroles op avocado’s voor de Europese markt. Die controles voeren we uit op het veld, bij de verpakkers, de opslag en bij aankomst in Nederland. In Nederland doen we dit vooral om de exporteurs in Mexico te helpen. Zij hebben immers niet de mogelijkheid om hun producten in Europa te onderwerpen aan een kwaliteitscontrole. Niet alleen in Nederland. We zijn actief in meer dan 70 landen op 5 verschillende continenten voor deze controles."

Naast de kwaliteitscontrole heeft Control Union de mogelijkheid om bedrijven te certificeren. “SMETA, GlobalGAP, BRC, HACCP, biologische certificaten, etc. het zijn belangrijke certificaten wil je producten verkopen op de Europese markt. Beschik je niet over de certificaten die je duurzaamheid of social compliance laten zien, dan sluit je achteraan bij de retail in Europa, zeker omdat de eisen van de bedrijven vaak nog strenger zijn dan de wettelijke norm. Bij Control Union kunnen we zorgen dat de Mexicaanse mango’s, avocado’s en andere producten te herleiden zijn tot aan het veld. Dat zorgt voor een optimale traceability in de Europese supermarkten.”

“Het doel van Control-Union is vooral het controleren van de kwaliteit van Mexicaanse producten voor de Europese markt,” vertelt Yemil. “Dat is niet alleen belangrijk om te zorgen voor meer standaardkwaliteit in de containers naar Europa maar ook om Mexicaans product meer concurrerend te maken op de markt. De Mexicaanse exporteurs hebben een divers pallet aan producten te bieden en grote volumes. Omdat interessant te maken, is het belangrijk om te zorgen voor goede kwaliteit producten die het transport over zee kunnen doorstaan. Daarom werkt UPM aan een kortere, directe zeeroute tussen Mexico en Rotterdam en zijn er verschillende bedrijven die oplossingen hebben voor een betere bewaring in de reefercontainers. Dit om Mexicaans product met kwaliteit in de schappen te krijgen.” 

Voor meer informatie
Yemil Zarzar Kourniatis
Control Union Mexico
Tel: +52 55 8995 4700 (Mexico)
yzarzar@controlunion.com       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven