Doel: openen van nieuwe exportmarkten in Nederland, Engeland en Frankrijk

Egypte: Abdel Wahab Sons investeert 20 mln in diepvriesgroentenfabriek

Abdel Wahab Sons Company streeft ernaar het volume van haar export dit jaar te verhogen tot 40.000 ton, vergeleken met 25.000 ton vorig jaar, een stijging van 60%.

Het bedrijf is in 2005 opgericht en is gespecialiseerd in de export van tuinbouwgewassen, waaronder citroenen, sinaasappelen, uien, watermeloenen, aardbeien, druiven, granaatappelen, sperziebonen en paprika's en het heeft twee sorteer- en verpakkingsbedrijven met een productiecapaciteit van 45.000 ton per jaar. Het bedrijf teelt zelf 50% van de benodigde hoeveelheden voor de export door het verbouwen van een oppervlakte van 420 ha. Het bedrijf koopt daarnaast bij telers en handelaren.

Abdel Wahab Sons zal in het eerste kwartaal van 2020 een fabriek voor diepvriesgroenten en -fruit gaan bouwen, echter onder de voorwaarde dat de volledige productie van de nieuwe fabriek volgend jaar wordt geëxporteerd.

Het bedrijf exporteert 80% van zijn productie naar Saoedi-Arabië, China, Oman, Rusland, Oekraïne en Maleisië en streeft ernaar zijn export naar deze markten te vergroten naast het openen van nieuwe exportmarkten in Nederland, Engeland en Frankrijk.

Bron: zawya.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven