Bayer in beroep tegen $ 260 mln schadevergoeding aan perzikenteler

Afgelopen maandag kondigde Bayer aan in beroep te gaan in de zaak die tegen Bayer en BASF was aangespannen door Bill Bader, een perzikteler in Missouri. Het geschil betreft een schade aan de gewassen van de perzikteler, die eerder door de jury in het gelijk werd gesteld en $265 miljoen (€245 mln) kreeg toegewezen.

Bader klaagde de twee bedrijven aan nadat duizenden van zijn fruitbomen in 2015 en 2016 schade opliepen. Bader is van mening dat deze schade is veroorzaakt door dicamba, een herbicide ontwikkeld door Bayer/BASF. Deze herbicide kwam volgens Bader overgewaaid naar zijn boomgaarden vanuit naburig gelegen katoenvelden, die met dicamba waren behandeld.  

BASF en Monsanto, het biotechbedrijf dat Bayer in 2018 voor $63 mld (€ 58 mld) verwierf, ontwikkelden op dicamba gebaseerde herbiciden en biotechzaden om de afnemende onkruidverdelgende effectiviteit van de herbicide Roundup te helpen compenseren.

"Hoewel we een groot inlevingsvermogen hebben voor elke teler die lijdt aan gewasverliezen, werd er in het geval van de heer Bader geen competent bewijs geleverd waaruit bleek dat de producten van Monsanto aanwezig waren in zijn boomgaard en verantwoordelijk waren voor zijn verliezen," vertelde Bayer aan marketwatch.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven