paraffine vrije doos

Nieuwe duurzame doos voor avocado's

Mondi, een Mexicaanse producent van verpakkingsmaterialen, is de samenwerking met de eveneens Mexicaanse golfkartonproducent Cartro aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuwe, duurzame avocadoverpakking. 

Geschikte verpakkingsontwerpen en -materialen spelen een belangrijke rol voor het beschermen van de kwaliteit van verse AGF. Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN uit 2019 gaat zo'n 14% van al het geproduceerde voedsel wereldwijd verloren in de periode na de oogst tot aan de verkoop in de winkel. Slechte omstandigheden tijdens bewaring of transport behoren tot de voornaamste oorzaken hiervan. Om dit grote probleem aan te kunnen pakken, is het op de juiste wijze verpakken van groenten en fruit van cruciaal belang. 

Mondi stelt dat haar portfolio aan papierkwaliteiten aan al deze eisen voldoet en samen hebben Mondi en Cartro een volledig nieuwe kartonnen doos ontwikkeld.

Het papier van Mondi heeft een hoge ECT- en BCT-sterkte en presteert goed onder vochtige omstandigheden, terwijl het gewicht met 18% kan worden gereduceerd. Naast een besparing op materiaal zegt Cartro dat het ontwerp ook kostenbesparend is en op hogere snelheid kan worden verwerkt omdat de dozen niet met paraffine hoeven te worden gecoat. Mondi voegt eraan toe dat het nieuwe product 100% recyclebaar is.  

Juan Javier Gonzalez, directeur van Cartro: “Ons bedrijf is de grootste onafhankelijke golfkartonproducent in Mexico en staat bekend om haar betrouwbaarheid en kwaliteit. Toen we besloten om ons op een nieuwe markt te begeven, wilden we ons dan ook houden aan ons bedrijfsprincipe 'kwaliteit op tijd'. We wilden dat de nieuwe verpakking een referentie zou worden op het gebied van kwaliteit en daarom zijn we samen gaan werken met Mondi om een lichtgewicht kartonnen doos te vervaardigen die bestand is tegen de uitdagingen van lange transittijden en vochtige omstandigheden."

Markus Gärtner, directeur van Mondi: "Bij Mondi werken we met een klantgerichte benadering die EcoSolutions heet en die ons in staat stelt om de juiste duurzame verpakkingsoplossingen aan onze klanten te leveren. We werken samen met onze klanten zodat zij hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen verwezenlijken met oplossingen die efficiënt en duurzaam zijn." 

 

Bron: packagingeurope.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven