Coronavirus gedreven paniekaankopen doet knoflookprijs stijgen

Volgens Syahrul Yasin Limpo, minister van Landbouw, beïnvloedt het coronavirus de binnenlandse agrihandel van Indonesië in de vorm van een stijging van de knoflookprijs.

"Ik denk dat er een gevoel van paniek is bij het publiek. Handelaren verminderen hun aanbod op de markt. Vanwege de angst voor het coronavirus is er geen import binnengekomen," zei Syahrul tijdens een hoorzitting van de Indonesische overheid op 17 februari. Deze paniekaankoop heeft volgens hem ook de sectoren, die knoflook als basisingrediënt verwerken, verrast met als gevolg dat fabrieken massaal knoflook inkopen.

"Als gevolg van de enorme vraag is de maandelijkse consumptie de 47.000 ton overschreden,” zei Syahrul. Hij verzekerde dat het Ministerie van Landbouw nog steeds 120.000 ton knoflook heeft, exclusief de voorraden die in handen zijn van importeurs. Er wordt zelfs voorspeld dat deze voorraden nog zullen groeien omdat Indonesië van maart tot april een knoflookoogst verwacht die naar verwachting een volume van 30.000 ton zal opleveren.

Het Centrale Agentschap van de Statistiek (BPS) meldt dat de gevolgen van het coronavirus in januari 2020 nog niet te zien zijn op de handelsbalans, maar dat dit wel wordt verwacht in de rapportage van februari 2020.

Bron: en.tempo.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven