Leger des Heils en Zorgboodschap komen met een gezamenlijk initiatief

SRV wagen maakt come-back in Almere

Tholen - Vanaf maart start het Leger des Heils in Almere met een rijdende winkel om zo meer te kunnen doen voor de hulpbehoevende medemensen in de stad. De rijdende winkel gaat door verschillende wijken in Almere rijden en is gevuld met een uitgebreid assortiment boodschappen en maaltijden.


Feestelijke opening van de SRV-wagen 

De rijdende mini-supermarkt richt zich op ouderen die voor hun boodschappen afhankelijk zijn van mantelzorg omdat zij het internet onvoldoende machtig zijn om boodschappen te bestellen via de moderne manier van winkelen. Naast de dagelijkse boodschappen zullen er ook vers bereide maaltijden worden aangeboden.

Het initiatief hiervoor is genomen vanuit het onderdeel 50l50 workcenter, de tak binnen het Leger des Heils dat zich bezig houdt met arbeidstoeleiding en arbeidsmatige dagbesteding. "Onze deelnemers, die arbeidsmatige dagbesteding bij ons ontvangen, gaan de boodschappen verkopen in de wijk aan de bewoners. Dat is een hele mooie samenwerking met Zorgboodschap", vertelt Thijmen Gijsbertsen van 50l50 workcenter. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet, waarbij een duurzame uitstroom naar werk centraal staat.

Zorgboodschap juicht dit initiatief van harte toe en stelt het Leger des Heils graag in de gelegenheid gebruik te maken van deze wagen. Vincent Bos (Directeur Zorgboodschap) “Het is mooi om te zien hoe het Leger des Heils haar belangrijke waardevolle rol in de samenleving vervult. Naast het steunen van dit initiatief hebben wij recent ook tot volle tevredenheid een medewerker in dienst genomen in de functie van bijrijder. Hij droomt ervan om chauffeur te worden. We stellen alles in het werk deze droom werkelijkheid te laten worden.

Kapitein Harm Slomp RA, stichtingsdirecteur van het Leger des Heils: "We zijn blij met dit 50|50 alternatief om een voormalig SRV winkelwagen in te zetten om arbeidstoeleiding voor onze deelnemers te combineren met versterken van de buurt. De samenwerking met het bedrijfsleven is ook een plus. Samen bereiken we meer en kunnen we van betekenis zijn voor buurtbewoners en onze deelnemers. Omdat wij geloven, dat ook in een snel veranderde samenleving, iedereen erbij hoort en meetelt."

Voor meer informatie
Zorgboodschap
T: 071-711 43 20
info@zorgboodschap.nl
www.zorgboodschap.nl 

50|50 Workcentrum Leger de Heils
middennederland@legerdesheils.nl
www.legerdesheils.nl/midden-nederland.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven