Leon van den Hombergh, Frankort & Koning

"Vrij lege meloenenmarkt vanwege stakingen, stormen en coronavirus"

"Het is dit jaar een bijzonder uitdagend jaar", stelt Leon van den Hombergh van Frankort & Koning. "De combinatie van stakingen in de diverse havens, de meerdere stormen waar we al mee te maken hebben gehad en nu nog de vraag hoe de rederijen omgaan met de problemen in de Chinese havens. Kortom, voor alle importeurs is het wekelijks weer passen en meten om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen."

"Ook deze week zien we dat door storm Dennis de lossingen van de diverse schepen flinke vertraging oplopen. Wij hebben geluk dat we nu uit diverse landen meloenen binnenkrijgen, zodat we toch flexibel op alle omstandigheden kunnen inspelen. En natuurlijk is het ook wel eens lekker als de markt echt leeg raakt, waardoor de prijsniveaus kunnen stijgen naar waarden die voor iedereen beter zijn. Zeker de Galiamarkt is nu lekker leeg, daar worden binnenkomsten op voorhand al ingedeeld. Maar ook watermeloenen raken de grond nauwelijks tegen prijzen die gewoon goed te noemen zijn", aldus Leon. 

"Door de huidige voorjaarsachtige temperaturen komt de consumptie van meloenen snel op gang. "Vanuit de Europese retail neemt de actiebereidheid nu snel toe. Laten we hopen op een mooi einde van het overzees meloenenseizoen", besluit Leon. 

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
l.vdhombergh@frankort.nl  
www.frankort.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven