Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corne van de Klundert, Origin Fruit Direct:

"Grote tekorten, hoge prijzen en nauwelijks acties witte, pitloze druiven"

Tholen - De Europese druivenmarkt heeft momenteel te maken met grote tekorten in witte druiven en opmerkelijk hoge prijzen voor de tijd van het jaar. "Momenteel zijn met name Zuid-Afrika en Peru op de markt met witte druiven. India is door een verlenging van het Monsoon-regenseizoen later opgestart en daar zien we nu het effect van. We verwachten pas vanaf week 10/11 grotere volumes uit India op de markt. Tot die tijd zal de markt zeker krap blijven", vertelt Corne van de Klundert van Origin Fruit Direct.

De punnetprijzen voor de witte pitloze druiven liggen met een prijs tussen de 15,50 en 17 euro op een ongebruikelijk hoog niveau voor de tijd van het jaar. "Dat hebben we in deze periode niet eerder zo gezien", aldus de importeur. Wel hebben de tekorten volgens hem ook zijn invloed op de vraag. "De laatste weken zijn er nauwelijks promoties geweest met witte, pitloze druiven. Dat zorgt er logischerwijs voor dat de verkoopvolumes flink zijn afgenomen."

Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Corné van de Klundert
+31-643 241 489
corne@originfruitdirect.nl