Aart Bezemer, Aartsen:

"Steeds breder aanbod Marokkaanse producten beschikbaar onder huismerk Smile"

Tholen - Al sinds 2011 voert Aartsen een ruim assortiment kwalitatief hoogwaardige Marokkaanse producten onder het huismerk Smile. Vorig jaar kreeg het merk een opwaardering met een strakke uitstraling. "We blijven op zoek naar uitbreiding van nieuwe producten onder het merk. Zo krijgen we deze week de eerste blauwe bessen onder Smile in Nederland binnen. Onze vestiging in Hongkong voerde dit merk al voor blauwe bessen, maar voor ons in Nederland is het een primeur", vertelt commercieel manager Aart Bezemer.


Aart Bezemer toont de eerste blauwe bessen onder Smile

Groenten
Ook het seizoen Marokkaanse groenten onder 'Smile' verloopt volgens hem naar tevredenheid. We ontvangen onder meer tomaten, courgettes, paprika's, doperwten, snij- en tuinbonen onder dit merk. Het Marokkaanse groentenseizoen verloopt stabiel. In Spanje zijn er door de weersextremen af en toe wat tekorten geweest en die konden we vanuit Marokko goed opvangen. Hierdoor liggen de prijzen ook op een wat hoger niveau dan vorig jaar."

"We ervaren duidelijk de voordelen van een sterk merk, waar we fors in investeren. Klanten komen hierdoor makkelijker op de Marokkaanse handel terug", constateert Aart. Volgens hem heeft de Marokkaanse teelt de laatste jaren over het algemeen een forse inhaalslag gemaakt. "We maken voor de logistiek steeds meer gebruik van vrachtwagens vanuit het punt van verlading tot ons magazijn. Dat wordt steeds strakker georganiseerd en daardoor doet Marokko echt niet meer onder voor de Zuid-Europese landen."

Citrus
"Ook bieden we een selectief Citrus assortiment onder dit merk. Hiervoor verpakken we alleen in de beste regio's onder Smile, dus Clementines uit Berkane en Nadorcott uit Marrakesh. Het Berkane-mandarijnenseizoen hebben we inmiddels afgesloten. De productie lag dit jaar wat lager, maar daardoor zijn de prijzen wel beter geweest. Kwalitatief zijn we net op tijd gestopt. Inmiddels krijgen we volop aanvoer binnen van Nadorcott-mandarijnen uit Marrakesh."

"We blijven actief op zoek om een verdere uitbreiding van het Smile-assortiment invulling te geven. Uiteindelijk willen we een zo sterk mogelijk assortiment onder dit topmerk voeren. Dat hoeven niet altijd grote producten te zijn. Zo hebben we ook een Marokkaanse druivenpartner die zijn product onder Smile verpakt. Dat is geen groot item en ze zijn een kort tijdsvenster beschikbaar, maar je hebt de klant wel iets aparts te bieden", aldus Aart.

Voor meer informatie:
Aart Bezemer
Aartsen
Tel: +31 (0)76 - 52 48 154
aart.bezemer@aartsen.com 
www.aartsen.com 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven