Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sophie Ye, KX Food

“Hoge prijzen en flinke tekorten op de gembermarkt”

Tholen – Vanwege het coronavirus loopt de gemberaanvoer uit China behoorlijk wat vertraging op. “Er is momenteel erg weinig Chinees gember beschikbaar door het virus. De productie ligt een stuk lager dan normaal, waardoor er niet veel containers onderweg zijn naar Europa”, vertelt Sophie Ye van KX Food. “Door de lage aanvoer die naar verwachting nog weken zal aanhouden, liggen de prijzen voor Chinees gember op een heel hoog niveau. Vergeleken met drie weken geleden zijn de prijzen verdubbeld.”

Naast gember uit China, biedt KX Food ook product aan uit Peru en Brazilië, maar ook uit die landen is er weinig aanvoer. “Er is momenteel weinig gember uit de grootste productielanden aanwezig op de markt. Daarnaast is deze tijd van het jaar één van de piekmomenten als we kijken naar de consumptie. De gember die we de laatste weken wel binnenkrijgen is van hoge kwaliteit”, aldus Sophie. “De verkoop van zoete aardappel en kurkuma heeft daarentegen weinig last van de onstuimige situatie op de markt en verloopt stabiel.”

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54 
info@kxfood.be      
www.kxfood.be