"Wij willen mondiaal marktleiderschap"

Deuren openen bij kruidenlab

In het hart van het Westland claimt een internationaal team met Israëlische kennis en Amerikaans geld onder leiding van een Belg 'de grootste verticale teeltfaciliteit van Europa' te runnen. Op 3000 vierkante meter kweekt Future Crops sinds een jaar kruiden voor onder meer 'Nederlands grootste supermarkt'. Albert Heijn dus, maar die naam wil Future Crops bevestigen noch ontkennen, zo valt te lezen in het Financieel Dagblad, dat bij hoge uitzondering, binnen mocht kijken.

Het bedrijf ziet meerlagenteelt als een belofte voor de toekomst om voedsel te telen in metropolen, woestijnen of Siberië. Hun doel? "Mondiaal marktleiderschap", antwoordt directeur Jack Manzoor.

Van zaadje tot oogst
Groot verschil met anderen is volgens de CFO dat Future Crops de hele cyclus van een plant doet, van zaadje tot en met de oogst. In acht aparte hallen onderzoekt een team de duizenden mogelijke combinaties van plantenvariëteiten en toevoer van licht, water en voeding. Dat heeft Wageningen toch al gedaan? "Tuinbouw onder deze gecontroleerde condities is nieuw", zegt Link. "Wageningen heeft net pas subsidie om een onderzoeksfaciliteit te bouwen waarvan wij hier een veelvoud hebben staan."

Lees verder bij het Financiëel Dagblad

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven