Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Goede vraag naar Spaanse avocado's"

Tholen - De markt voor Spaanse avocado's is de laatste weken aangetrokken, vertelt sales manager Kennet Meyer van Natural Tropic. "Het voordeel is dat we geen kwaliteitsproblemen hebben en dat houdt de verkoop er goed in. Concurrentie van overzees product is er altijd, maar we klagen niet over de verkoop."

Prijzen liggen rond de 15,50-16 euro voor de dikkere maten (12-20) en ook de kleine maatjes (28-30-32) doen het met een prijsniveau tussen de 2,25 en 2,50 euro opvallend goed. "Ik verwacht wel dat het Spaanse seizoen tijdig afgelopen zal zijn. Eerdere jaren tikten we mei nog weleens aan, maar ik denk dat het nu halverwege april een eind gebeurd is", aldus Kenneth.

Deze week is er een klein dipje in de prijs vanwege vertraagde binnenkomsten van containers op de markt, maar Kenneth verwacht dat dit snel weer bij zal trekken. "Wel lijkt het of de fluctuaties op de avocadomarkt wat heviger worden. Is er wat minder aanbod op de markt, dan schieten de prijzen omhoog, maar is er minder dan gaan ze ook net zo hard omlaag. Dat zal straks ook wel gebeuren als Peru, Kenia en Zuid-Afrika met meer volumes op de markt komen."

De afzet van cherimoya's verloopt bij Natural Tropic momenteel wat lastiger, omdat veel productie nog niet klaar is voor de pluk. "We hebben een stuk minder volume dan normaal en kunnen niet aan alle orders voldoen. Ik verwacht dat deze markt pas in maart weer zal normaliseren", aldus Kenneth. "Van kumquats hebben we daarentegen een redelijk volume beschikbaar. We zien wel dat de piek in de vraag naar dit product echt rond Kerst en Oud&Nieuw ligt."Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
kenneth@naturaltropic.es   
www.naturaltropic.es 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven