Serwo Packaging met nieuw verpakkingsalternatief op de Fruit Logistica:

"Alle voordelen van pulpschalen met machinale verwerkbaarheid van PET"

De zoektocht naar duurzame verpakkingsalternatieven voor de Duitse markt is gekomen om te blijven. Enkele grotere supermarktketens hebben reeds meermaals hun programma's gewijzigd om het ideale evenwicht tussen bescherming van het product en een verbeterde milieubalans te vinden. Met name over de verpakking van kwetsbare bessen breken sommigen zich het hoofd. De firma Serwo Packaging is al langer met verschillende papieren verpakkingen op de markt vertegenwoordigd, juist op het gebied van bessenschaaltjes. "We hebben nu een jaar lang aan onze nieuwste oplossing gewerkt. Het was niet eenvoudig om het juiste materiaal te vinden, nu zijn we er eindelijk klaar voor om het product te presenteren", vertelt Thomas Däbel, vestigingsleider van Serwo Packaging.

"Onze nieuw schaaltjes van houtpulp bestaan uit een unieke materiaalcombinatie, ze zijn geschikt voor machinaal gebruik en zijn verzegelbaar. We hebben de schaaltjes aangepast aan het typische gereedschap dat in deze branche gebruikt wordt. Zo hebben we alle voordelen en de verwerkingssnelheid van een PET-schaaltje, met de ademingsactiviteit en het microklimaat van het houtpulpmateriaal", aldus Thomas. De gekoelde bewaring is natuurlijk mogelijk en beïnvloedt de verzegeling op geen enkele wijze.

Daarmee kan de verpakking drie belangrijke voorwaarden van de consumenten en de handel vervullen: een gesloten verpakking waarin het product zichtbaar is en die het benodigde plastic duidelijk reduceert. "De schaaltjes zijn bovendien niet alleen verzegelbaar, maar kunnen ook van een deksel worden voorzien. Dat maakt ze ook geschikt voor kleinere telers of verpakkers, aangezien er geen dure verzegelmachines nodig zijn."

Met name voor kleine bessen zijn deze schaaltjes geschikt. De focus ligt op blauwe bessen, frambozen en bramen in kleine verpakkingen. Na succesvolle tests bij grote bessenleveranciers zoekt het bedrijf nu naar afnemers binnen de leveringsketen.

Voor meer informatie:
Thomas Däbel
Serwo Packaging
Zweigniederlassung der SERWO GmbH
Halberstädter Straße 19
39435 Egeln
Tel: +49 (0)39268 3025-0
E-mail: info@ser-pack.com   
Web: www.ser-pack.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven