AGF uit Emilia-Romaga per trein naar Duitsland

De inspanningen om Noord-Italië en Duitsland in logistiek opzicht dichter bij elkaar te brengen gaan door. Tijdens de vakbeurs Fruit Logistica, die onlangs plaatsvond, had een afvaardiging van de groothandelsmarkten uit de regio Emilia-Romagna een ontmoeting met Steffen Bolger, de Duitse staatssecretaris voor Transport en  Logistiek. 

De ontmoeting met Steffen Bilger

Vertegenwoordigers van de groothandelsmarkten in Parma, Bologna en Cesena waren hierbij aanwezig. De bijeenkomst was bedoeld om de banden tussen de regio Emilia-Romagna en Duitsland te versterken door het transport van verse AGF te integreren met dat van andere levensmiddelen om de efficiëntie te verhogen en het aantal onbeladen ritten te beperken. 

Een aantal van de deelnemers

Ook werd er aandacht besteed aan intermodaliteit voor het integreren van het transport over de weg en over het spoor. De hubs in Bologna en Verona zijn cruciaal voor een goed georganiseerde logistieke keten in de toekomst en zullen waarschijnlijk meer treinen dan vrachtwagens in gaan zetten. 

In het midden Steffen Bilger, de Duitse staatssecretaris voor Transport en Logistiek

Tijdens Macfrut 2020 in mei zal een aantal importeurs uit München overeenkomsten tekenen om de penetratiegraad van AGF uit Emilia-Romagneop de Duitse markt te verhogen. Tegelijkertijd zullen Duitse handelaren in het voorjaar een bezoek brengen aan de Caab in Bologna en Fico Eataly World. 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven