Azienda ortofrutticola Rimfruit - Catenaro

Prijzen van groene kiwi's aan het begin van het jaar gedaald

"We investeren in nieuwe gewassen, zowel traditionele groene Hayward kiwi's als nieuwe golden en roodvlezige rassen. Dit doen we door al onze partners te ondersteunen vanuit technisch en financieel oogpunt. De komende drie jaar zal het areaal toenemen bij Azienda Agricola Catenaro Italo en OP Rimfruit-leden," meldt Italo Catenaro, sales manager van Catenaro Srl en directeur van Op Rimfruit. 

De telersorganisatie is gevestigd in San Vito Chietino in de regio Abruzzo, een strategische locatie op een steenworp afstand van de belangrijke snelweg A14.

De organisatie is actief sinds 1952 en houdt zich bezig met de teelt en afzet van versproducten zoals kiwi’s, nectarines, perziken, pruimen en abrikozen.

“Abruzzo is van oudsher geen regio waar kiwi’s worden geteeld. Toch hebben wij 15 jaar geleden de stap gewaagd en zijn we blij dat we de lokale telers een alternatief hebben gegeven, omdat ze zich vroeger alleen concentreerden op de druiventeelt voor de wijnproductie."

"Momenteel beslaat het areaal kiwi in Abruzzo ongeveer 150 ha, waarvan 80% toebehoort aan de organisatie. Daarnaast telen we nectarines en perziken, zowel in de Val di Sangro als in Ortona en San Vito Chietino. Daarnaast werken we ook samen met partners in Lazio, Calabrië en Puglia.”

Het seizoen voor groene kiwi's is nog steeds in volle gang, hoewel er een volumedaling van 30% is geregistreerd. De vraag en de prijzen waren goed in november en december 2019, hoewel januari 2020 begon met minder vraag en dalende prijzen.

"De situatie is nogal rustig. Wij zijn van mening dat dit te wijten is aan het feit dat de Griekse producten tegen lagere prijzen worden afgezet, aangezien Griekenland zich moet ontdoen van de laatste voorraden om houdbaarheidsproblemen te voorkomen. We zijn echter optimistisch over maart, april en mei 2020, omdat de kwaliteit en houdbaarheid van onze producten goed is," zegt Italo. 

Naast de investeringen in kiwi's blijft Rimfruit-Catenaro zich ook richten op vroege perziken en nectarines en experimenteert met vroege rassen die vanaf 10 mei worden geoogst. De belangrijkste afzetmarkten zijn: Engeland, Duitsland, Frankrijk en de Italiaanse retail.

50% van de kiwi's wordt per zeevracht geëxporteerd naar Azië, Zuid-Amerika, de VS en Canada. De overige 50% wordt verzonden naar de Europese markten en de Europese en Italiaanse retail.

"Het afgelopen jaar hebben we onze opslag- en verpakkingsfaciliteit in Sant'Apollinare Chietino uitgebreid. Het nieuwe magazijn met 5 nieuwe koelcellen van in totaal 7500 m2 en nieuwe innovatieve laadperrons wordt bijna opgeleverd. Zo kunnen we containers verladen naar landen als China en Taiwan. De faciliteit heeft een oppervlakte van 2.000 m2 met 3.000 m2 buitenruimte," concludeert Italo.  

Voor meer informatie:
Azienda Ortofrutticola Rimfruit
Via Del Mare 26
66038 San Vito Chietino (CH)
Italië
+39 327 6614270
info@catenaroitalo.com
www.rimfruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven