Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kyushu Universiteit - Japan

Ontwikkeling gezondere broccoli en kool

Wetenschappers hebben nu een beter inzicht in de manier waarop chemische stoffen, waarvan aangenomen wordt dat ze unieke gezondheidsvoordelen opleveren voor planten in de koolfamilie, worden afgebroken om de groei te bevorderen in omstandigheden waarin het ontbreekt aan voldoende zwavel.

Onderzoekers van de Kyushu Universiteit in Japan meldden dat het verstoren van de vorming van twee enzymen in tuinkers (een familielid van kool) de omzetting van glucosinolaten in eenvoudiger verbindingen verminderde en de groei verder vertraagde als de planten niet voldoende zwavel uit hun omgeving krijgen. Glucosinolaten worden gevormd door planten uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae) en zijn zwavelhoudende verbindingen die volgens sommige studies ook gunstig kunnen zijn voor de preventie van kanker en hart- en vaatziekten.

De algemene kennis over hoe dit proces plaatsvindt en bijdraagt aan de aanpassing aan het zwaveltekort was tot nu toe beperkt. Het nieuwe onderzoek biedt een dieper inzicht in dit mechanisme door de studie van genetisch gemodificeerde modelplanten. De verkregen inzichten zouden kunnen helpen bij de toekomstige ontwikkeling van broccoli en kool die nog gezonder zijn voor de consument.

Bron: newfoodmagazine.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven