Marcel Biemans, Coöperatie Hoogstraten

“Mooie prijzen voor aardbeien rond Valentijnsdag”

Tholen – Vandaag is het weer de dag van de liefde, Valentijnsdag. Op deze commerciële feestdag verrassen een hoop mensen hun geliefde met een cadeautje of een bos rozen. “Maar ook aardbeien worden geassocieerd met Valentijn”, vertelt Marcel Biemans van Coöperatie Hoogstraten. “In de periode rond Valentijn zien we vaak een piek in de vraag.”

“Momenteel is de vraag naar aardbeien goed. We zien vraag uit het binnenland komen, maar ook uit de andere Europese landen. Echter de aanvoer van de belichte aardbeien is op het moment vrij laag en we verwachten dat de beperkte aanvoer tot eind februari aanhoudt, tot dat in maart de nieuwe teelten weer zijn opgestart. De gemiddelde prijs voor een kilo belichte aardbeien ligt rond de 10 euro, dat is een mooie prijs voor de tijd van het jaar”, aldus Marcel.

Hoewel er best wat concurrentie in de markt is vanuit Spanje, merkt Marcel op dat de vraag naar belichte aardbeien elk jaar licht toeneemt. “Het is een mooi niche product, maar de kostprijs is vrij hoog. We zien zeker kansen voor belichte aardbeien, maar we willen voorzichtig groeien en voorkomen dat de prijzen onder druk komen te staan."

Voor meer informatie:
Marcel Biemans
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32(0) 3 3400233
marcel.biemans@hoogstraten.eu
www.hoogstraten.eu 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven