Xavier Halsberghe, Sigfrido Fruit

"Ik denk niet dat de avocadomarkt ooit verzadigd gaat raken"

Tholen – Momenteel is het Spaanse avocadoseizoen in volle gang. “We hebben dit jaar erg veel productie en de vraag is enorm”, vertelt Xavier Halsberghe van de Spaanse firma Sigfrido Fruit. “Elk jaar groeit onze eigen productie, maar we zien ook elk jaar de vraag meegroeien. De avocado is een echt modeproduct geworden. Het is ontzettend gezond en talloze koks en tv-koks werken met het product. Hoewel de productie van avocado’s overal ter wereld toeneemt, ben ik niet bang dat de markt verzadigd gaat raken. We focussen ons op het zuidwesten van Europa, maar we merken dat er ook in de rest van Europa nog erg veel te halen valt.”


Xavier Halsberghe

“We leveren jaarrond mango’s en avocado’s aan onze klanten. Het Spaanse mangoseizoen is momenteel voorbij, dus importeren we uit andere landen. We leveren 7 verschillende mangovariëteiten aan onze klanten. Het Spaanse seizoen is vrij kort en start in het najaar. Het avocadoseizoen loopt ongeveer tot eind april/half mei door. Daarna schakelen we ook over op importproduct. Naast de populaire Hass-avocado hebben we nog zo’n 5-tal andere avocado’s in ons assortiment.

Xavier is al 20 jaar werkzaam in Spanje en sinds 5,5 jaar bij Sigfrido Fruit in Malaga. “Sigfrido Fruit is opgericht in 2013 door Sigfrido Molina en im- en exporteert Ready to Eat mango’s en avocado’s. Inmiddels hebben we zo’n 40 mensen in dienst en werken we in een compleet nieuw pand met bijbehorende productieruimte. We hebben drie verschillende merken die zich onderscheiden door een opvallend uiterlijk met vrolijk kleurgebruik. Het ontwerpen van verpakkingen is een specialiteit van de oprichter Sigfrido. En hij weet er elke keer weer iets tofs van te maken. Het bedrijf heeft een eenvoudige bedrijfsstructuur met korte lijnen. We vinden het belangrijk dat de klant altijd contact heeft met dezelfde contactpersoon, dat schept vertrouwen”, aldus Xavier.

Na al die jaren in Spanje wil Xavier niet meer terug naar België. “In België heb ik het ontzettend goed gehad, maar in Spanje wil ik blijven. Het weer is heerlijk, maar ook de cultuur en de mensen ervaar is als zeer prettig. In Spanje ben ik begonnen met een eigen horecazaak in het zuiden van Spanje, maar nu werkzaam in de fruitsector waar ik het erg naar mijn zin heb. Het is prachtig om met zulke mooie natuurlijke producten te werken. De kleuren en de geuren zijn aangenaam en de sector is uitdagend, waardoor elke dag weer bijzonder is”, besluit Xavier.

Voor meer informatie:
Xavier Halsberghe
Sigfrido Fruit
+34(0)645 092 332
sigfrido@sigfridofruit.com 
www.sigfridofruit.com 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven